Albert Park

Initially a small 2 bedroom single fronted Victorian, the clients wanted the small weatherboard to be extended to house their 3 children.

Being mindful of the heritage era and need to retain the façade and front bedroom, the renovation included retaining and renovating features on the front verandah, fixing the arch in the hall and the archs and skirts in the front part of the house.  The extension was modern and included under floor heating in the polished concrete flooring, bespoke features throughout, a total of 4 bedrooms with the master bedroom upstairs with its own balcony with city views.  A separate garage doubled up as a studio/ spare room with its own bathroom and kitchenette.  Steel framed doors and windows framed the backyard. The use of recycled red bricks from the original house were used to build the rear garage, visible from the back living area.